Vietnamský salát z quinoy s krevetami

Ingredience (3 x porce)

Na dresing

Ostatní

Postup přípravy

  1. Nejprve dáme vařit quinou. Quinou nasypte do hrnce a zalijte dvojnásobným množstvím vody (na 1 hrnek quinoy přibližně 2 hrnky vody). Přiveďte k varu, přikryjte pokličkou a na mírném ohni počkejte, až se voda absorbuje (přibližně 15-20 minut).
  2. Mezitím dejte vařit vodu na krevety. Počkejte, až se bude vařit a vhoďte krevety, pokud máte mražené, musí být předem rozmrazené. Nechte ve vařit asi 2 minuty, poté je vhoďte do studené vody, aby se zastavil var.
  3. V průběhu vaření si připravte zálivku. Smíchejte všechny ingredience na zálivku a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
  4. Až bude quinoa hotová, nechte ji vychladnout. Než vychladne, dejte krevety marinovat do zálivky.
  5. Po vychladnutí quinoy přidejte zeleninu, zálivku s krevetami a koriandr. Dobře promíchejte. Podávejte studené.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 534.21 kcal | Protein: 31.46 g | Sacharidy: 62.15 g | z toho cukr: 10.30 g | Tuk: 14.93 g | z toho nas. MK: 1.97 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/743-vietnamsky-salat-z-quinoy-s-krevetami