Jednoduchý, rychlý a chutný salát sebou na cesty, nebo jen pro líné dny.
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Quinou několikrát propláchneme a pak dáme do hrnce, zalijeme 500 ml vody. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme cca 10–15 minut nebo dokud se veškerá voda nevstřebá a quinoa nebude měkká a nadýchaná.
Postavíme vodu s olejem na těstoviny a uvaříme dle návodu.
Až je quiona hotová, propláchneme vodou a přesypeme do salátové mísy.
Oloupeme mrkev, omyjeme salát a sušená rajčata a vše nakrájíme na kostičky.
Vydlabeme granátové jablko.
Vše smícháme s quinoou.
Scedíme těstoviny a též přidáme do salátové misky.
Osolíme a opepříme, přidáme lahůdkové droždí. Můžeme ještě trochu zakápnout olejem.
Vše důkladně promícháme.
Pokud máte rádi bylinky, můžete do salátu ještě nakrájet i ty.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 241.60 kcal |
Protein: 9.87 g |
Sacharidy: 36.65 g |
z toho cukr: 6.37 g |
Tuk: 3.49 g |
z toho nas. MK: 0.48 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2130-salat-s-quinoou-zeleninou-a-granatovym-jablkem