Salát s quinoou, zeleninou a granátovým jablkem

Jednoduchý, rychlý a chutný salát sebou na cesty, nebo jen pro líné dny.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Quinou několikrát propláchneme a pak dáme do hrnce, zalijeme 500 ml vody. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme cca 10–15 minut nebo dokud se veškerá voda nevstřebá a quinoa nebude měkká a nadýchaná.
  2. Postavíme vodu s olejem na těstoviny a uvaříme dle návodu.
  3. Až je quiona hotová, propláchneme vodou a přesypeme do salátové mísy.
  4. Oloupeme mrkev, omyjeme salát a sušená rajčata a vše nakrájíme na kostičky.
  5. Vydlabeme granátové jablko.
  6. Vše smícháme s quinoou.
  7. Scedíme těstoviny a též přidáme do salátové misky.
  8. Osolíme a opepříme, přidáme lahůdkové droždí. Můžeme ještě trochu zakápnout olejem.
  9. Vše důkladně promícháme.
  10. Pokud máte rádi bylinky, můžete do salátu ještě nakrájet i ty.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 241.60 kcal | Protein: 9.87 g | Sacharidy: 36.65 g | z toho cukr: 6.37 g | Tuk: 3.49 g | z toho nas. MK: 0.48 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2130-salat-s-quinoou-zeleninou-a-granatovym-jablkem