Jsem velký jedlík, ale přes léto, když se teplota šplhá k třicítkám, tak mě chuť opouští. Ale dobrým salátem nikdy nepohrdnu 🙂 Proto tu mám samostatnou sekci na saláty, protože je miluji 🙂
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Quinou několikrát propláchneme a pak dáme do hrnce, zalijeme 500 ml vody. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme cca 10–15 minut nebo dokud se veškerá voda nevstřebá a quinoa nebude měkká a nadýchaná.
Mezitím nakrájíme salát a avokádo a vložíme do mísy. Pokapeme citrónovou šťávou a promícháme.
Nakrájíme cibuli na nudličky a osmahneme na trošce oleje.
Když se nám cibulka začne hezky grilovat, přidáme propláchnutou čočku a po chvíli i quinou. Nakonec osolíme a opepříme, přidáme koření a mícháme pár minut.
Vše vmícháme k salátu.
Ve stejné pánvičce ještě opražíme nasekané arašídy a dozdobíme jimi salát.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 324.16 kcal |
Protein: 11.22 g |
Sacharidy: 38.61 g |
z toho cukr: 0.68 g |
Tuk: 10.68 g |
z toho nas. MK: 1.42 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1682-quionovo-cockovy-salat