Quionovo-čočkový salát

Jsem velký jedlík, ale přes léto, když se teplota šplhá k třicítkám, tak mě chuť opouští. Ale dobrým salátem nikdy nepohrdnu 🙂 Proto tu mám samostatnou sekci na saláty, protože je miluji 🙂

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Quinou několikrát propláchneme a pak dáme do hrnce, zalijeme 500 ml vody. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme cca 10–15 minut nebo dokud se veškerá voda nevstřebá a quinoa nebude měkká a nadýchaná.
  2. Mezitím nakrájíme salát a avokádo a vložíme do mísy. Pokapeme citrónovou šťávou a promícháme.
  3. Nakrájíme cibuli na nudličky a osmahneme na trošce oleje.
  4. Když se nám cibulka začne hezky grilovat, přidáme propláchnutou čočku a po chvíli i quinou. Nakonec osolíme a opepříme, přidáme koření a mícháme pár minut.
  5. Vše vmícháme k salátu.
  6. Ve stejné pánvičce ještě opražíme nasekané arašídy a dozdobíme jimi salát.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 324.16 kcal | Protein: 11.22 g | Sacharidy: 38.61 g | z toho cukr: 0.68 g | Tuk: 10.68 g | z toho nas. MK: 1.42 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1682-quionovo-cockovy-salat