Letošní úroda je opravdu štědrá a nejsem zrovna zavařovací typ, takže vymýšlím recepty jak to jen jde. Doufám, že to se mnou zvládnete a ještě chvíli vydržíte 🙂
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno.
Rajčata omyjeme, odřízneme hlavičku a vydlabeme.
Quinou důkladně propláchneme a dáme vařit dle návodu.
Cibuli s česnekem a máslem dáme na pánev, a necháme pár minut smažit.
Vnitřek vydlabaných rajčat dáme do mixéru společně s oregánem, solí, pepřem a chilli a rozmixujeme.
Vzniklé pyré vlijeme k cibulce a česneku.
Quinoa je cca po 15 minutách hotová, znovu propláchneme a přidáme také do pánve.
Nakonec nasekáme čerstvou bazalku a špenát a přimícháme k ostatnímu a necháme zvadnout.
Vypneme sporák a předehřejeme troubu cca na 160°C.
Směs nandáme do vydlabaných rajčat, přikryjeme a dáme cca na 6 minut do trouby.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 392.17 kcal |
Protein: 11.93 g |
Sacharidy: 44.49 g |
z toho cukr: 12.19 g |
Tuk: 16.20 g |
z toho nas. MK: 2.80 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1998-rajcata-plnena-quinoou