Rajčata plněná quinoou

Letošní úroda je opravdu štědrá a nejsem zrovna zavařovací typ, takže vymýšlím recepty jak to jen jde. Doufám, že to se mnou zvládnete a ještě chvíli vydržíte 🙂

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno.
  2. Rajčata omyjeme, odřízneme hlavičku a vydlabeme.
  3. Quinou důkladně propláchneme a dáme vařit dle návodu.
  4. Cibuli s česnekem a máslem dáme na pánev, a necháme pár minut smažit.
  5. Vnitřek vydlabaných rajčat dáme do mixéru společně s oregánem, solí, pepřem a chilli a rozmixujeme.
  6. Vzniklé pyré vlijeme k cibulce a česneku.
  7. Quinoa je cca po 15 minutách hotová, znovu propláchneme a přidáme také do pánve.
  8. Nakonec nasekáme čerstvou bazalku a špenát a přimícháme k ostatnímu a necháme zvadnout.
  9. Vypneme sporák a předehřejeme troubu cca na 160°C.
  10. Směs nandáme do vydlabaných rajčat, přikryjeme a dáme cca na 6 minut do trouby.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 392.17 kcal | Protein: 11.93 g | Sacharidy: 44.49 g | z toho cukr: 12.19 g | Tuk: 16.20 g | z toho nas. MK: 2.80 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1998-rajcata-plnena-quinoou