Plněná rajčata červenou čočkou

Plněná rajčata jsou skvělý předkrm, příloha ale i lehká večeře. A skvělé na nápadu je, že se dají plnit na různé způsoby. První varianta je s červenou čočkou a rýží 🙂

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno.
  2. Rajčata omyjeme, odřízneme hlavičku a vydlabeme.
  3. Čočku a rýži propláchneme a dáma společně do malého hrnce, zalijeme 120 ml vody a vaříme cca 10 minut. Poté dáme stranou a pod pokličkou necháme dojít.
  4. Cibuli s česnekem a máslem dáme na pánev, a necháme pár minut smažit. Až nám cibule zesklovatí, přidáme vnitřek vydlabaných rajčat, osolíme a opepříme a necháme pár minut vařit, než nám rajčátka trochu změknou.
  5. Pokud nám zbyla u čočky a rýže voda, přecedíme a přidáme do pánve. Promícháme a vypneme plamen.
  6. Směs naplníme rajčaty, přikryjeme hlavičkou a dáme na 6 minut do trouby při teplotě 180°C.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 191.76 kcal | Protein: 8.18 g | Sacharidy: 33.61 g | z toho cukr: 10.46 g | Tuk: 1.11 g | z toho nas. MK: 0.19 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1966-plnena-rajcata-cervenou-cockou