Plněná rajčata jsou skvělý předkrm, příloha ale i lehká večeře. A skvělé na nápadu je, že se dají plnit na různé způsoby. První varianta je s červenou čočkou a rýží 🙂
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno.
Rajčata omyjeme, odřízneme hlavičku a vydlabeme.
Čočku a rýži propláchneme a dáma společně do malého hrnce, zalijeme 120 ml vody a vaříme cca 10 minut. Poté dáme stranou a pod pokličkou necháme dojít.
Cibuli s česnekem a máslem dáme na pánev, a necháme pár minut smažit. Až nám cibule zesklovatí, přidáme vnitřek vydlabaných rajčat, osolíme a opepříme a necháme pár minut vařit, než nám rajčátka trochu změknou.
Pokud nám zbyla u čočky a rýže voda, přecedíme a přidáme do pánve. Promícháme a vypneme plamen.
Směs naplníme rajčaty, přikryjeme hlavičkou a dáme na 6 minut do trouby při teplotě 180°C.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 191.76 kcal |
Protein: 8.18 g |
Sacharidy: 33.61 g |
z toho cukr: 10.46 g |
Tuk: 1.11 g |
z toho nas. MK: 0.19 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1966-plnena-rajcata-cervenou-cockou