Lasagne s cuketou a červenou čočkou

  • Přidat foto

Moje první lasagne, ještě mám na nich co zlepšovat, ale i tak byly dobré.

Ingredience

Na bešamel

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Dáme si vařit čočku. Nejdříve ji propláchneme a poté zalijeme vodou a vaříme kratší dobu než obvykle, postačí 10 minut. Dovaří se s rajčaty a poté dopeče v troubě 😉
2.
Mezitím si nakrájíme cibulku na kostičky a připravíme plátky z cukety. Omyjeme ji, rozpůlíme podélně na dvě části a poté škrabkou naškrábáme tenké plátky.
3.
Cibulku dáme osmahnout.
4.
Až je čočka pro nás hotová, scedíme ji a přihodíme k cibulce.
5.
Teď je čas přidat rajčata, sůl a pepř, oregáno a necháme prohřát. Pokud je směs suchá, můžeme přidat více kečupu, nebo i vodu. Na závěr přimícháme lahůdkové droždí a odstavíme z plamene.
6.
Vymažeme formu máslem a začneme vrstvit.
7.
Položíme plátky lasagní, cuketu a směs čočky. Na to znovu lasagne, cuketu a čočku. Takto uděláme 3 vrstvy a končíme plátky lasagní.
8.
Teď už jen vytvoříme bešamel. Rozpustíme máslo, zasypeme moukou a vytvoříme jíšku. Poté přilijeme ovesné mléko, osolíme a opepříme, přidáme lahůdkové droždí. Důkladně promícháme a když začne směs tuhnout, je čas vypnout plamen a zalít lasagne.
9.
Pečeme 30 až 40 minut při teplotě 180°C. (Můžeme přidat plátky sýru cca 10 minut před koncem.)

Od: Liška, 29.11.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod vaření
1 hod 30 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 1 × porce = 37 Kč
Kategorie: hlavní chod, luštěniny, těstoviny, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
589.17 kcal
Protein
27.90 g
Sacharidy
z toho cukr
97.19 g
10.24 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
8.82 g
1.35 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.