Moje první lasagne, ještě mám na nich co zlepšovat, ale i tak byly dobré.
Ingredience (6 x porce)
Na bešamel
Postup přípravy
Dáme si vařit čočku. Nejdříve ji propláchneme a poté zalijeme vodou a vaříme kratší dobu než obvykle, postačí 10 minut. Dovaří se s rajčaty a poté dopeče v troubě 😉
Mezitím si nakrájíme cibulku na kostičky a připravíme plátky z cukety. Omyjeme ji, rozpůlíme podélně na dvě části a poté škrabkou naškrábáme tenké plátky.
Cibulku dáme osmahnout.
Až je čočka pro nás hotová, scedíme ji a přihodíme k cibulce.
Teď je čas přidat rajčata, sůl a pepř, oregáno a necháme prohřát. Pokud je směs suchá, můžeme přidat více kečupu, nebo i vodu. Na závěr přimícháme lahůdkové droždí a odstavíme z plamene.
Vymažeme formu máslem a začneme vrstvit.
Položíme plátky lasagní, cuketu a směs čočky. Na to znovu lasagne, cuketu a čočku. Takto uděláme 3 vrstvy a končíme plátky lasagní.
Teď už jen vytvoříme bešamel. Rozpustíme máslo, zasypeme moukou a vytvoříme jíšku. Poté přilijeme ovesné mléko, osolíme a opepříme, přidáme lahůdkové droždí. Důkladně promícháme a když začne směs tuhnout, je čas vypnout plamen a zalít lasagne.
Pečeme 30 až 40 minut při teplotě 180°C. (Můžeme přidat plátky sýru cca 10 minut před koncem.)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 578.00 kcal |
Protein: 23.43 g |
Sacharidy: 84.69 g |
z toho cukr: 6.87 g |
Tuk: 13.35 g |
z toho nas. MK: 2.15 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2227-lasagne-s-cuketou-a-cervenou-cockou