Lečo s tofu a červenou čočkou

Milovala jsem, když mamča nebo taťka uvařili lečo. Dlouho jsem ho neměla a tak nastal čas, vyzkoušet rostlinnou variantu.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Čočku si buď namočíme předem, několikrát propláchneme a poté přidáme k vodě v bodě 6, nebo si ji předvaříme předem (což dělám raději) dle návodu. Množství čočky dáme s 2,5 násobkem vody vařit na 10 až 15 minut.
  2. U rajčat je také dvojí postup, buď si ji oloupeme tak, že ji na špičce nakrojíme do kříže, zalijeme vroucí vodou a necháme pár minut ponořené a poté rychle zchladíme v ledové vodě a oloupeme. A nebo pokud Vám slupka nevadí, tak ji ponecháme.
  3. Mezi tím si nakrájíme cibuli, rajčata a papriky na kostičky.
  4. Cibuli hodíme s trochou olivového oleje na pánev, opět doporučuji větší, nejlépe wok a osmahneme ji do růžova.
  5. Zaprášíme uzenou paprikou a krátce restujeme.
  6. Zalijeme vodou, přidáme papriku a rajčata, osolíme a opeříme a necháme 15 minut vařit, než se nám voda téměř vyvaří.
  7. Teď přijde čas v misce rozmačkat tofu (rukou nebo vidličkou). Přidáme černou sůl a kurkumu, zalijeme tamari a promícháme.
  8. Když se nám voda skoro vyvařila, přidáme tofu a čočku (pokud jste již nepřidali v bodě 6), zamícháme a necháme ještě pár minut povařit.
  9. Podáváme s chlebem, brambory a zdobené pažitkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 243.02 kcal | Protein: 16.07 g | Sacharidy: 28.61 g | z toho cukr: 6.63 g | Tuk: 4.61 g | z toho nas. MK: 0.70 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1814-leco-s-tofu-a-cervenou-cockou