Milovala jsem, když mamča nebo taťka uvařili lečo. Dlouho jsem ho neměla a tak nastal čas, vyzkoušet rostlinnou variantu.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Čočku si buď namočíme předem, několikrát propláchneme a poté přidáme k vodě v bodě 6, nebo si ji předvaříme předem (což dělám raději) dle návodu. Množství čočky dáme s 2,5 násobkem vody vařit na 10 až 15 minut.
U rajčat je také dvojí postup, buď si ji oloupeme tak, že ji na špičce nakrojíme do kříže, zalijeme vroucí vodou a necháme pár minut ponořené a poté rychle zchladíme v ledové vodě a oloupeme. A nebo pokud Vám slupka nevadí, tak ji ponecháme.
Mezi tím si nakrájíme cibuli, rajčata a papriky na kostičky.
Cibuli hodíme s trochou olivového oleje na pánev, opět doporučuji větší, nejlépe wok a osmahneme ji do růžova.
Zaprášíme uzenou paprikou a krátce restujeme.
Zalijeme vodou, přidáme papriku a rajčata, osolíme a opeříme a necháme 15 minut vařit, než se nám voda téměř vyvaří.
Teď přijde čas v misce rozmačkat tofu (rukou nebo vidličkou). Přidáme černou sůl a kurkumu, zalijeme tamari a promícháme.
Když se nám voda skoro vyvařila, přidáme tofu a čočku (pokud jste již nepřidali v bodě 6), zamícháme a necháme ještě pár minut povařit.
Podáváme s chlebem, brambory a zdobené pažitkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 243.02 kcal |
Protein: 16.07 g |
Sacharidy: 28.61 g |
z toho cukr: 6.63 g |
Tuk: 4.61 g |
z toho nas. MK: 0.70 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1814-leco-s-tofu-a-cervenou-cockou