Během vysokých teplot nemáme chuť na těžká jídla. Hodně jsme si oblíbili bulgur na různé způsoby. Zkuste třeba právě tento dnešní recept.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Bulgur si připravíme podle postupu na sáčku. Já zaliji bulgur vroucí vodou alespoň centimetr nad povrch, mírně osolím, zakryji a nechám bobtnat.
Na olivovém oleji zpěníme na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Přidáme na proužky nakrájenou papriku, drobné růžičky brokolice a restujeme. Již můžeme osolit, opepřit, okmínovat. Poté přidáme pokrájené rajče, cuketu a ředkvičky a restujeme dál. Tofu si pokrájíme na kostičky a přidáme k zelenině. Pokračujeme v restování. Není potřeba nijak podlévat, stačí nám tekutina, kterou pustí zelenina. Nakonec přidáme nadrobno pokrájený česnek.
Připravený bulgur přidáme do směsi zeleniny, klidně i se zbytkem vody, je-li jí malé množství (např. po dně). Dobře promícháme a chvilku podusíme, aby se spojily všechny chutě. Kdo bude mít chuť, může servírovat sypané strouhaným sýrem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 376.96 kcal |
Protein: 19.28 g |
Sacharidy: 53.28 g |
z toho cukr: 4.15 g |
Tuk: 6.95 g |
z toho nas. MK: 1.03 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1924-bulgur-se-smesi-zeleniny-a-marinovanym-tofu