Bulgur se zeleninou na kari koření sypaný strouhaným sýrem

Máte-li rádi bulgur, zeleninu, kari koření a strouhaný sýr, rychlý oběd či lehká večeře je na světě.

Ingredience (4 x porce)

na posypání

na oblohu

Postup přípravy

  1. Bulgur si připravíme podle postupu na sáčku. Já zaliji bulgur vroucí vodou alespoň centimetr nad povrch, mírně osolím, zakryji a nechám bobtnat.
  2. V hlubší pánvi si na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájenou žlutou a zelenou papriku a dusíme. Nepodléváme, paprika sama pustí tekutinu.
  3. Je-li paprika už částečně změklá, přidáme na kostky nakrájenou cuketu a nastrouhanou mrkev a celer.
  4. Dusíme do změknutí zeleniny. Osolíme, přidáme kari koření a promícháme s hotovým bulgurem.
  5. Případně ještě dosolíme. Podáváme sypané strouhaným sýrem, obložené plátky ředkviček a růžičkami blanšírované brokolice.
  6. Brokolici blanšíruji v páře, a sice tak, že přivedu vodu do varu, na pařáček nad hladinu vody vyskládám růžičky brokolice, zakryji a nechám asi pět minut vařit v páře. Poté brokolici prudce ochladím studenou vodou a necháme okapat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 447.95 kcal | Protein: 21.37 g | Sacharidy: 57.20 g | z toho cukr: 4.48 g | Tuk: 12.17 g | z toho nas. MK: 7.30 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2252-bulgur-se-zeleninou-na-kari-koreni-sypany-strouhanym-syrem