Bulgur s kuřecím masem, zeleninou a žampiony

Nevíte co vařit? Bulgur se směsí kuřecího masa, zeleniny a žampionů jistě přijde vhod jak na oběd, tak na večeři.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme, kdo chce, přidá chilli koření. Zasypeme troškou škrobu promícháme a přilijeme přiměřeně oleje a sojové omáčky. Necháme chvilku odležet.
  2. Bulgur si připravíme podle postupu na sáčku. Já zaliji bulgur vroucí vodou alespoň centimetr nad povrch, mírně osolím, zakryji a nechám bobtnat. Na rozpálené pánvi orestujeme maso pěkně dokřupava. Poté ho vyjmeme na talíř stranou. Do výpeku přidáme najemno nakrájenou cibuli, zpěníme, přidáme plátky žampionů, orestujeme, dále přijde na řadu paprika na slabé proužky a dále restujeme. Nakonec přidáme na kousky nakrájenou cuketu a dusíme doměkka. Není třeba podlévat, paprika i cuketa pustí vodu. Pokud přeci jenom, potom velmi málo.
  3. K zeleninovo-houbové směsi přidáme opečené maso, přidáme prolisovaný česnek, promícháme, chvilinku podusíme, aby se spojili chutě a případně dosolíme. Na talíř rozprostřeme změklý bulgur a na něj navrstvíme kuřecí maso se směsí. Dobrou chuť.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 380.42 kcal | Protein: 28.02 g | Sacharidy: 52.53 g | z toho cukr: 3.91 g | Tuk: 3.32 g | z toho nas. MK: 0.67 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2079-bulgur-s-kurecim-masem-zeleninou-a-zampiony