Bulgur s kysaným zelím

Chtěla jsem napsat, že miluji kysané zelí, proto mě tak recept uchvátil, ale když nad tím přemýšlím, dost často používám, že něco miluji. Shrnu to, miluji jídlo 😀

Recept se na první pohled zdá obyčejný, ale zdání klame, kombinace chutí nemá chybu. Bulgur se dá použít jako příloha, nebo jíst samostatně 🙂

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Uvaříme si bulgur dle návodu. Na množství bulguru použijeme 2,5x větší množství vody. Přivedeme k varu, vaříme 5 minut a pak pod pokličkou necháme dojít.
  2. Ve větším hrnci, wok pánvi apod. rozehřejeme olej a přidáme nakrájenou cibulku na kostičky. Osmahneme do růžova. Poté vmícháme zelí, podlijeme vodou, osolíme a opepříme, přidáme kmín a bujón a vaříme cca 10 minut. Na koho je zelí kyselé, přidá cukr.
  3. Poté přidáme čočku (uvařenou den předem, nebo konzervovanou), sušené byliny, prolisovaný česnek a promícháme. Pokud je málo slané, osolíme.
  4. Nakonec vmícháme bulgur.
  5. Podáváme posypané čerstvými bylinkami.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 367.93 kcal | Protein: 20.98 g | Sacharidy: 57.78 g | z toho cukr: 2.91 g | Tuk: 1.32 g | z toho nas. MK: 0.20 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1860-bulgur-s-kysanym-zelim