Čočka s bulgurem

Tradiční luštěnina v netradiční kombinaci s bulgurem a hráškem. Chutná výborně a připravíte ji jednoduše. Výborná je v kombinaci s rozpečenou bagetou a zeleninovým salátem.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Čočku namočíme přes noc. Vodu vyměníme a s bujónem uvaříme do změknutí. Vaříme ve větším množství vody.
  2. Jakmile je čočka uvařená, přisypeme bulgur, promícháme a necháme dojít pod poklicí.
  3. Mezitím nakrájíme cibuli na kostičky a orestujeme na hluboké pánvi na sádle. Přidáme čočku s bulgurem (přebytek tekutiny vylijeme) a vmícháme hrášek. Ochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a majoránkou. Necháme společně prohřát.
  4. Vypneme a vlijeme smetanu. Vléváme postupně a mícháme. Někdy nemusíte použít celou, záleží, kolik tekutiny absorboval bulgur. Podáváme s pečivem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 390.50 kcal | Protein: 14.15 g | Sacharidy: 38.85 g | z toho cukr: 5.30 g | Tuk: 17.22 g | z toho nas. MK: 9.52 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3302-cocka-s-bulgurem