Tradiční luštěnina v netradiční kombinaci s bulgurem a hráškem. Chutná výborně a připravíte ji jednoduše. Výborná je v kombinaci s rozpečenou bagetou a zeleninovým salátem.
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Čočku namočíme přes noc. Vodu vyměníme a s bujónem uvaříme do změknutí. Vaříme ve větším množství vody.
Jakmile je čočka uvařená, přisypeme bulgur, promícháme a necháme dojít pod poklicí.
Mezitím nakrájíme cibuli na kostičky a orestujeme na hluboké pánvi na sádle. Přidáme čočku s bulgurem (přebytek tekutiny vylijeme) a vmícháme hrášek. Ochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a majoránkou. Necháme společně prohřát.
Vypneme a vlijeme smetanu. Vléváme postupně a mícháme. Někdy nemusíte použít celou, záleží, kolik tekutiny absorboval bulgur. Podáváme s pečivem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 390.50 kcal |
Protein: 14.15 g |
Sacharidy: 38.85 g |
z toho cukr: 5.30 g |
Tuk: 17.22 g |
z toho nas. MK: 9.52 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3302-cocka-s-bulgurem