Karbanátky z červené čočky

Máte rádi masový karbanátek, ale snažíte se shodit nějaké kilo? Zkoušíte jíst vegetariánsky, ale jste přejedeni tofu či jiných náhražek masa? Toužíte vyzkoušet nový recept? V dnešním článku přicházíme s řešením. Placky z červené čočky, které vám představíme jsou snadné na přípravu a svou chutí vás překvapí. Červená čočka je navíc zdraví prospěšná, obsahuje totiž velké množství bílkovin a vlákniny. Vyzkoušejte je a nezapomeňte se pochlubit s výsledkem.

Ingredience (10 x placka)

Postup přípravy

  1. Nejprve propláchneme červenou čočku, kterou následně uvaříme dle návodu. Nebojte se čočce dát při vaření pár minut navíc a maličko alespoň část čočky rozvařit. Tuto skutečnost si budete pochvalovat na struktuře finálního karbanátku.
  2. Uvařenou čočku smícháme s kořením, koriandrem, nastrouhanou mrkví a prolisovaným česnekem. Do této voňavé směsi postupně přidáváme mouku, abychom dosáhli tvarovatelné konzistence. Necháme čočku 10 minut odležet a mezitím rozehřejeme troubu na 200 stupňů.
  3. Tip: Při vyčkávání na nahřátí trouby a odležení směsi na placky si připravíme přílohu. Doporučujeme uvařený bulgur a lehký zeleninový salátek.
  4. Z připravené směsi tvarujeme placky, které obalíme ve strouhance a přesuneme na plech. Pečeme zhruba 25 minut.
  5. Věříme, že se vám tento pokrm podaří a zachutná celé vaší rodině.

Nutriční hodnoty (1 x placka)

Energ. hodnota: 83.10 kcal | Protein: 5.04 g | Sacharidy: 12.55 g | z toho cukr: 0.38 g | Tuk: 0.56 g | z toho nas. MK: 0.09 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2864-karbanatky-z-cervene-cocky