Karbanátky s čočkou

Běžný recept na karbanátky můžete obohatit o výživově hodnotnou luštěninu, čočku. Luštěnina by měla být na našem talíři alespoň třikrát týdně, čočkové karbanátky jsou cestou, jak na pravidlo hezky vyzrát.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Čočku namočíme do studené vody na několik hodin. Dáme vařit do měkka. Klidně můžeme trochu rozvařit. Přebytečnou vodu scedíme.
  2. Mleté maso dáme do misky, přidáme čočku a okořeníme. Česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme na malé kostičky. Vše smícháme. Rozklepneme obě vejce a dlouze mícháme.
  3. Tvarujeme karbanátky a na pánvi opékáme zvolna z obou stran.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 539.46 kcal | Protein: 26.99 g | Sacharidy: 15.67 g | z toho cukr: 2.33 g | Tuk: 39.83 g | z toho nas. MK: 10.45 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1443-karbanatky-s-cockou