Běžný recept na karbanátky můžete obohatit o výživově hodnotnou luštěninu, čočku. Luštěnina by měla být na našem talíři alespoň třikrát týdně, čočkové karbanátky jsou cestou, jak na pravidlo hezky vyzrát.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Čočku namočíme do studené vody na několik hodin. Dáme vařit do měkka. Klidně můžeme trochu rozvařit. Přebytečnou vodu scedíme.
Mleté maso dáme do misky, přidáme čočku a okořeníme. Česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme na malé kostičky. Vše smícháme. Rozklepneme obě vejce a dlouze mícháme.
Tvarujeme karbanátky a na pánvi opékáme zvolna z obou stran.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 539.46 kcal |
Protein: 26.99 g |
Sacharidy: 15.67 g |
z toho cukr: 2.33 g |
Tuk: 39.83 g |
z toho nas. MK: 10.45 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1443-karbanatky-s-cockou