Halušky s taveným sýrem a slaninou

Halušky jsou jedním z mých nejoblíbenějších jídel. Sice nemám ráda bryndzu, ale vystačím si s taveným sýrem. Jsou lehké na přípravu a ták lahodné, jediným negativem je úklid po nich, proto je moc často nedělám. Nezapomeňte si dát ještě před konzumací všechno špinavé nádobí odmočit a pak se na to s chutí vrhněte!

Reklama

Ingredience

Na dochucení

    • nebo
Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejdřív si dáme do hrnce vařit vodu, položíme na něj poklici a necháme a přivedeme k varu. Očistíme si brambory a nastrouháme je na jemné straně struhadla. Ty smícháme s vejcem, moukou a trochu soli. Já přidávám jednu lžičku, vy můžete i víc, podle chuti. Když je směs příliš hustá můžeme přidat trochu vody a naopak když je řídká, přidáme ještě mouku.
2.
Mezitím si nakrájíme slaninu na menší kousky a smažíme si jí na pánvi. Když nám voda začne vařit tak pomocí sítka na halušky těsto do něj propasírujeme. Směs promícháváme, aby se nám ve vodě nespojila. Necháme vařit pár minut a přecedíme.
3.
Hotové halušky smícháme s taveným sýrem, přidáme trochu smetany nebo mléka a navrch opečenou slaninu nebo nasekanou čerstvou pažitku. Každý co má rád. Tak šup do kuchyně!

Od: evkabulvasova, 8.1.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 45 min celkem
Množství: 7 × porce
Autor: evkabulvasova
Cena ingrediencí: 1 × porce = 17 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
489.06 kcal
Protein
15.23 g
Sacharidy
z toho cukr
48.51 g
1.89 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
24.09 g
9.98 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama