Halušky s taveným sýrem a slaninou

Halušky jsou jedním z mých nejoblíbenějších jídel. Sice nemám ráda bryndzu, ale vystačím si s taveným sýrem. Jsou lehké na přípravu a ták lahodné, jediným negativem je úklid po nich, proto je moc často nedělám. Nezapomeňte si dát ještě před konzumací všechno špinavé nádobí odmočit a pak se na to s chutí vrhněte!

Ingredience (7 x porce)

Na dochucení

Postup přípravy

  1. Nejdřív si dáme do hrnce vařit vodu, položíme na něj poklici a necháme a přivedeme k varu. Očistíme si brambory a nastrouháme je na jemné straně struhadla. Ty smícháme s vejcem, moukou a trochu soli. Já přidávám jednu lžičku, vy můžete i víc, podle chuti. Když je směs příliš hustá můžeme přidat trochu vody a naopak když je řídká, přidáme ještě mouku.
  2. Mezitím si nakrájíme slaninu na menší kousky a smažíme si jí na pánvi. Když nám voda začne vařit tak pomocí sítka na halušky těsto do něj propasírujeme. Směs promícháváme, aby se nám ve vodě nespojila. Necháme vařit pár minut a přecedíme.
  3. Hotové halušky smícháme s taveným sýrem, přidáme trochu smetany nebo mléka a navrch opečenou slaninu nebo nasekanou čerstvou pažitku. Každý co má rád. Tak šup do kuchyně!

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 489.06 kcal | Protein: 15.23 g | Sacharidy: 48.51 g | z toho cukr: 1.89 g | Tuk: 24.09 g | z toho nas. MK: 9.98 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1298-halusky-s-tavenym-syrem-a-slaninou