Brynzové halušky

Halušky jsou výborným jídlem, které se dají udělat na několik způsobů. Od brynzových, se zelím, jako příloha k omáčkám, tak i na sladko. U nás doma máme nejraději brynzové.

Reklama

Ingredience

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Oškrábané brambory si nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, sůl, mouku a vytvoříme si tužší těsto.
2.
Do hrnce si dáme vařit vodu, osolíme a jak nám začne vařit protlačíme těsto přes haluškové síto. Halušky vaříme krátkou chvíli, jak nám vyplavou na povrch jsou hotové.
3.
Halušky scedíme, neproplachujeme. Do horkých halušek vmícháme brynzu na větší kousky, kysanou smetanu a opepříme.
4.
Na pánvi si vyškvaříme slaninu na kostičky a tou při podávání halušky posypeme.

Od: Petuler, 8.11.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
806.46 kcal
Protein
28.75 g
Sacharidy
z toho cukr
70.27 g
3.18 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
43.68 g
12.18 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama