Brynzové halušky

  • Přidat foto

Halušky jsou výborným jídlem, které se dají udělat na několik způsobů. Od brynzových, se zelím, jako příloha k omáčkám, tak i na sladko. U nás doma máme nejraději brynzové.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Oškrábané brambory si nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, sůl, mouku a vytvoříme si tužší těsto.
2.
Do hrnce si dáme vařit vodu, osolíme a jak nám začne vařit protlačíme těsto přes haluškové síto. Halušky vaříme krátkou chvíli, jak nám vyplavou na povrch jsou hotové.
3.
Halušky scedíme, neproplachujeme. Do horkých halušek vmícháme brynzu na větší kousky, kysanou smetanu a opepříme.
4.
Na pánvi si vyškvaříme slaninu na kostičky a tou při podávání halušky posypeme.

Od: Petuler, 8.11.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
10 min vaření
30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 32 Kč
Kategorie: hlavní chod

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
752.38 kcal
Protein
27.04 g
Sacharidy
z toho cukr
75.63 g
5.40 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
38.30 g
22.86 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.