Brynzové halušky

Halušky jsou výborným jídlem, které se dají udělat na několik způsobů. Od brynzových, se zelím, jako příloha k omáčkám, tak i na sladko. U nás doma máme nejraději brynzové.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Oškrábané brambory si nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, sůl, mouku a vytvoříme si tužší těsto.
2.
Do hrnce si dáme vařit vodu, osolíme a jak nám začne vařit protlačíme těsto přes haluškové síto. Halušky vaříme krátkou chvíli, jak nám vyplavou na povrch jsou hotové.
3.
Halušky scedíme, neproplachujeme. Do horkých halušek vmícháme brynzu na větší kousky, kysanou smetanu a opepříme.
4.
Na pánvi si vyškvaříme slaninu na kostičky a tou při podávání halušky posypeme.

Od: Petuler, 8.11.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
10 min vaření
30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 31 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
795.21 kcal
Protein
30.44 g
Sacharidy
z toho cukr
66.44 g
3.30 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
44.02 g
12.21 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama