Brynzové halušky
Halušky jsou výborným jídlem, které se dají udělat na několik způsobů. Od brynzových, se zelím, jako příloha k omáčkám, tak i na sladko. U nás doma máme nejraději brynzové.
Ingredience
Postup přípravy
1.
Oškrábané brambory si nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, sůl, mouku a vytvoříme si tužší těsto.
2.
Do hrnce si dáme vařit vodu, osolíme a jak nám začne vařit protlačíme těsto přes haluškové síto. Halušky vaříme krátkou chvíli, jak nám vyplavou na povrch jsou hotové.
3.
Halušky scedíme, neproplachujeme. Do horkých halušek vmícháme brynzu na větší kousky, kysanou smetanu a opepříme.
4.
Na pánvi si vyškvaříme slaninu na kostičky a tou při podávání halušky posypeme.
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 10 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 31 Kč Rozpis na položky |
Kategorie: | hlavní chod |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
795.21 kcal |
Protein |
30.44 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
66.44 g
3.30 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
44.02 g
12.21 g
|