Brynzové gnocchi s opečenou schwarzwaldskou šunkou

Rychlé a krémové jídlo z jemných bramborových gnocchi, rozpuštěné brynzy a opečené schwarzwaldské šunky. Slanost šunky a jemnost brynzy spolu dokonale ladí a celé jídlo je hotové za pár minut.

Reklama

Ingredience

Ingredience (4 porce)

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Nejdřív opečeme šunku – na suché pánvi ji krátce zprudka opečeme, dokud je lehce křupavá. Odložíme stranou.
2.
Uvaříme gnocchi v osolené vodě podle návodu a slijeme.
3.
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme česnek a krátce ho orestujeme.
4.
Přidáme gnocchi, promícháme a necháme lehce opéct.
5.
Vmícháme brynzu se smetanou, prohřejeme, aby vznikla krémová omáčka.
6.
Dochutíme pepřem, případně špetkou soli (často není potřeba).
7.
Podáváme horké, navrch posypané opečenou schwarzwaldskou šunkou. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 16.12.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
435.27 kcal
Protein
20.37 g
Sacharidy
z toho cukr
23.23 g
2.85 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
28.76 g
9.28 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama