Domácí bramborové gnocchi

Gnochci jsou klasika italské kuchyně. Krom soli, pepře a vody budete potřebovat pouze tři ingredience. Brambory, vejce a mouku. Připravit si je můžete například s boloňskou omáčkou nebo bazalkovým pestem.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Uvařte brambory ve slupce, vařte je asi 15-20 minut, podle velikosti. Nechte je trošku vychladnout a oloupejte.
2.
Rozmačkejte brambory pomocí lisu na brambory. Pokud jej nemáte, použijte jemné struhadlo.
3.
Vypracujte těsto z mačkaných brambor, žloutků a mouky. Trošku osolte a opepřete. Pro zjednodušení zpracování těsta mouku rovnoměrně na brambory prosejte.
4.
Vytvořte nočky. Odkrojte kousek těsta a vyválejte tenký váleček. Ten poté rozdělte na dva a odkrajujte kousky velikosti nočků. Podle potřeby si posypejte moukou.
5.
Vytvarujte nočky (není nutné). Každý noček rozmáčkněte prstem na vidličce a srolujte zpět.
6.
Nočky uvařte ve větším množství vody po částech, aby se voda příliš neochladila. Do osolené vařící vody hoďte menší množství nočků, zakryjte poklicí (pro rychlejší var), počkejte asi minutu, než vyplavou a hned je vyndavejte. Pokud byste dali větší množství nočků do vody, ochladila by se příliš a nočky by se rozpadly.

Od: BunTom, 22.3.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
30 min vaření
1 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: BunTom
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
330.40 kcal
Protein
9.54 g
Sacharidy
z toho cukr
61.75 g
2.18 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
2.52 g
0.83 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama