Bramborové šulánky

  • Přidat foto

Děti je milují a s chutí si dají i dospělí. I z obyčejných ingrediencí se dá vykouzlit velká, sladká dobrota.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory uvaříme ve slupce, vaříme asi 40 minut. Poté vylejeme vodu a brambory necháme chvíli zchladnout. Oloupeme, omyjeme a položíme na ubrousek. Necháme asi 2 hodiny uschnout.
2.
Vezmeme velkou mísu a brambory nastrouháme na jemném struhadle. Vejce rozšleháme a použijeme jen polovinu. Smícháme se škrobem. Odvážíme si množství mouky a budeme postupně přisypávat.
3.
Ručně vypracujte nelepivé těsto. Z těsta vyválíme dlouhý tenký váleček a ten krájíme na šulánky.
4.
Šulánky dáme do vroucí osolené vody. Trošku ztlumíme teplotu a vaříme, dokud šulánky nevyplavou.
5.
Posypeme cukrem, kakaem, mákem, mletými ořechy, strouhaným tvarohem a poléváme rozpuštěným máslem.

Od: Iva V, 12.11.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
1 hod vaření
4 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 2 Kč
Kategorie: hlavní chod, dezert, česká, brambory, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
248.06 kcal
Protein
8.25 g
Sacharidy
z toho cukr
51.68 g
1.91 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.93 g
0.23 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.