Bramborvo-tvarohové šišky s mákem

Šišky s mákem jsou tradiční sladké jídlo české kuchyně, které se připravuje z bramborového těsta. Přidání tvarohu a vanilkového cukru jim dodává jemnější strukturu a lehce nasládlou chuť. Podávané s máslem, mletým mákem a cukrem tvoří jednoduchý, ale lahodný pokrm, který potěší každého milovníka klasických receptů.

Reklama

Ingredience

Na podávání

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Uvaříme brambory ve slupce, poté oloupeme a necháme vychladnout.
2.
Brambory nastrouháme najemno, přidáme mouku, tvaroh, vejce, vanilkový cukr a sůl. Vypracujeme nelepivé těsto.
3.
Z těsta vyválíme váleček, nakrájíme na kousky a v dlaních vytvarujeme šišky.
4.
Vaříme v osolené vroucí vodě asi 5 minut, dokud nevyplavou na povrch.
5.
Hotové šišky dáme na talíř, přelijeme rozpuštěným máslem, posypeme mletým mákem a moučkovým cukrem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 25.4.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
612.70 kcal
Protein
13.20 g
Sacharidy
z toho cukr
81.28 g
32.99 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
23.53 g
8.92 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama