Bramborvo-tvarohové šišky s mákem
Šišky s mákem jsou tradiční sladké jídlo české kuchyně, které se připravuje z bramborového těsta. Přidání tvarohu a vanilkového cukru jim dodává jemnější strukturu a lehce nasládlou chuť. Podávané s máslem, mletým mákem a cukrem tvoří jednoduchý, ale lahodný pokrm, který potěší každého milovníka klasických receptů.
Reklama
Postup přípravy
1.
Uvaříme brambory ve slupce, poté oloupeme a necháme vychladnout.
2.
Brambory nastrouháme najemno, přidáme mouku, tvaroh, vejce, vanilkový cukr a sůl. Vypracujeme nelepivé těsto.
3.
Z těsta vyválíme váleček, nakrájíme na kousky a v dlaních vytvarujeme šišky.
4.
Vaříme v osolené vroucí vodě asi 5 minut, dokud nevyplavou na povrch.
5.
Hotové šišky dáme na talíř, přelijeme rozpuštěným máslem, posypeme mletým mákem a moučkovým cukrem.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
612.70 kcal |
Protein |
13.20 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
81.28 g
32.99 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
23.53 g
8.92 g
|
Reklama
Reklama