Bramborvo-tvarohové šišky s mákem

Šišky s mákem jsou tradiční sladké jídlo české kuchyně, které se připravuje z bramborového těsta. Přidání tvarohu a vanilkového cukru jim dodává jemnější strukturu a lehce nasládlou chuť. Podávané s máslem, mletým mákem a cukrem tvoří jednoduchý, ale lahodný pokrm, který potěší každého milovníka klasických receptů.

Ingredience (4 x porce)

Na podávání

Postup přípravy

  1. Uvaříme brambory ve slupce, poté oloupeme a necháme vychladnout.
  2. Brambory nastrouháme najemno, přidáme mouku, tvaroh, vejce, vanilkový cukr a sůl. Vypracujeme nelepivé těsto.
  3. Z těsta vyválíme váleček, nakrájíme na kousky a v dlaních vytvarujeme šišky.
  4. Vaříme v osolené vroucí vodě asi 5 minut, dokud nevyplavou na povrch.
  5. Hotové šišky dáme na talíř, přelijeme rozpuštěným máslem, posypeme mletým mákem a moučkovým cukrem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 612.70 kcal | Protein: 13.20 g | Sacharidy: 81.28 g | z toho cukr: 32.99 g | Tuk: 23.53 g | z toho nas. MK: 8.92 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4521-bramborvo-tvarohove-sisky-s-makem