Špaldové lokše

Lokše můžeme dělat na sladko i na slano. Můžeme je plnit masem, zeleninou a vždy budou skvěle chutnat. Vyzkoušejte zdravější recept se špaldovou celozrnnou moukou.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory ve slupce vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou a vaříme do měkka.
2.
Uvařené brambory scedíme, ještě horké oloupeme a nastrouháme nebo prolisujeme do mísy.
3.
Přidáme sůl, vejce, mouku a vytvoříme těsto.
4.
Na pomoučeném válu si těsto rozdělíme na deset dílů. Z každého dílu válečkem vyválíme placku a vkládáme do horké suché pánve. Opečeme z obou stran, dokud se nám nezačnou dělat hnědé puchýřky.
5.
Lokše namažeme povidly, zavineme, položíme na talíř. Posypeme cukrem, mákem a polijeme rozpuštěným máslem.

Od: Petuler, 20.10.2021

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
30 min vaření
35 min celkem
Množství: 5 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 10 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, brambory, vegetariánské
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
315.70 kcal
Protein
8.74 g
Sacharidy
z toho cukr
53.31 g
15.81 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
6.29 g
1.34 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama