Lokše můžeme dělat na sladko i na slano. Můžeme je plnit masem, zeleninou a vždy budou skvěle chutnat. Vyzkoušejte zdravější recept se špaldovou celozrnnou moukou.
Ingredience (5 x porce)
Postup přípravy
Brambory ve slupce vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou a vaříme do měkka.
Uvařené brambory scedíme, ještě horké oloupeme a nastrouháme nebo prolisujeme do mísy.
Přidáme sůl, vejce, mouku a vytvoříme těsto.
Na pomoučeném válu si těsto rozdělíme na deset dílů. Z každého dílu válečkem vyválíme placku a vkládáme do horké suché pánve. Opečeme z obou stran, dokud se nám nezačnou dělat hnědé puchýřky.
Lokše namažeme povidly, zavineme, položíme na talíř. Posypeme cukrem, mákem a polijeme rozpuštěným máslem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 315.70 kcal |
Protein: 8.74 g |
Sacharidy: 53.31 g |
z toho cukr: 15.81 g |
Tuk: 6.29 g |
z toho nas. MK: 1.34 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3243-spaldove-lokse