Špaldové lokše

Lokše můžeme dělat na sladko i na slano. Můžeme je plnit masem, zeleninou a vždy budou skvěle chutnat. Vyzkoušejte zdravější recept se špaldovou celozrnnou moukou.

Ingredience (5 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory ve slupce vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou a vaříme do měkka.
  2. Uvařené brambory scedíme, ještě horké oloupeme a nastrouháme nebo prolisujeme do mísy.
  3. Přidáme sůl, vejce, mouku a vytvoříme těsto.
  4. Na pomoučeném válu si těsto rozdělíme na deset dílů. Z každého dílu válečkem vyválíme placku a vkládáme do horké suché pánve. Opečeme z obou stran, dokud se nám nezačnou dělat hnědé puchýřky.
  5. Lokše namažeme povidly, zavineme, položíme na talíř. Posypeme cukrem, mákem a polijeme rozpuštěným máslem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 315.70 kcal | Protein: 8.74 g | Sacharidy: 53.31 g | z toho cukr: 15.81 g | Tuk: 6.29 g | z toho nas. MK: 1.34 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3243-spaldove-lokse