Škubánky s mákem

Toto jídlo zná každý snad od své babičky. Ten kdo se chce vrátit do dob prázdnin u babičky ať vyzkouší tento velmi jednoduchý recept.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory si oloupeme, nakrájíme, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu.
2.
Po změknutí brambory scedíme, nemusíme úplně.
3.
Mačkátkem na bramborovou kaši brambory trochu rozšťoucháme a zasypeme moukou. Promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme v teple dopařit.
4.
Dopařené brambory rozšťoucháme, tak aby těsto bylo hladké.
5.
Rozehřejeme si sádlo, namočíme do něj lžíci a z těsta vykrajujeme škubánky. Dáme na talíř, posypeme cukrem, mákem a polijeme rozpuštěným máslem.

Od: Petuler, 14.9.2021

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
20 min vaření
30 min celkem
Množství: 1 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 11 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, brambory
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
650.93 kcal
Protein
14.53 g
Sacharidy
z toho cukr
91.65 g
5.51 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
22.12 g
8.22 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama