České buchty s mákem

Tradiční české buchty jsou výbornou svačinkou. Nejlépe chutnají čerstvé a ještě teplé. Základem úspěchu je dlouhé kynutí a krátké pečení. Buchty cukrujte až před podáváním jinak rychle tvrdnou.

Reklama

Ingredience

Náplň

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Pro české buchty můžete použít čerstvé i sušené droždí. Také ze sušeného droždí je dobré připravit kvásek, ačkoliv to není nutné. Smícháme vlažné mléko se lžící cukru a dvěma lžícemi mouky. Rozšleháme s droždím a necháme 10 minut v pokojové teplotě.
2.
Do robotu na hnětení dáme mouku s cukrem a necháme chvíli prohazovat. Máslo necháme změknout.
3.
Do mouky přidáme cukr, vejce, kvásek a změklé máslo. Vše necháme promísit, nechejte v robotu minimálně 15 minut na hnětení. Těsto nebude lepit. Můžete přisypat mouku, záleží na velikosti vajec a kvalitě másla.
4.
Hotové dejte na hodinu kynout. Po vykynutí promíchejte vařechou a dejte kynout na další hodinu.
5.
Velký zavírací pekáč si vymažeme máslem a připravíme náplň. Mletý mák smícháme s cukrem a mlékem v kastrůlku. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme asi 15 minut.
6.
Těsto rozválíme a můžeme buchty buď vykrajovat velkou sklenicí nebo jen tvarovat ručně.
7.
Do každé buchty zabalíme náplň a skládáme na pekáč. Uzavřeme v pekáči a necháme 20 minut kynout.
8.
Pečeme na 180 °C asi 30 minut.

Od: Ráďa 78, 10.5.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
30 min vaření
3 hod celkem
Množství: 25 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
208.45 kcal
Protein
5.27 g
Sacharidy
z toho cukr
23.86 g
6.75 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
9.36 g
3.50 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama