České buchty s jogurtem a hruškovými povidly

České buchty jsou klasikou, kterou milují velcí i malí. Vyzkoušejte do těsta přidat jogurt, buchty budou krásně vláčné. Po celou dobu pečte pod poklicí. Buchty jsou určeny k rychlé konzumaci, nejlépe chutnají ještě teplé.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu, mléko použijte vlažné. Mouku smíchejte se špetkou soli, přidejte změklé máslo a cukr.
2.
Vlijte vlažné mléko a vsypejte do mléka sušené droždí. Počkejte 5 minut. Přidejte ostatní ingredience kromě povidel a v robotu vypracujte těsto.
3.
Robot nechejte těsto zpracovávat minimálně 15 minut. Po vypracování nebude lepit.
4.
Dejte pod utěrku kynout na 1 hodinu. Poté vyválejte placku a hrnečkem vykrajujte kolečka.
5.
Do středu dejte lžičku hruškových povidel a pečlivě zabalte. Vkládejte do pekáče vyloženého pečícím papírem.
6.
Nechejte 30 minut kynout pod poklicí. Pečte na 180 °C asi 30 až 40 minut.

Od: Ráďa 78, 13.2.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
30 min vaření
3 hod celkem
Množství: 30 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 4 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
138.69 kcal
Protein
2.99 g
Sacharidy
z toho cukr
23.24 g
8.24 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.38 g
1.98 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama