České buchty s jogurtem a hruškovými povidly

České buchty jsou klasikou, kterou milují velcí i malí. Vyzkoušejte do těsta přidat jogurt, buchty budou krásně vláčné. Po celou dobu pečte pod poklicí. Buchty jsou určeny k rychlé konzumaci, nejlépe chutnají ještě teplé.

Ingredience (30 x porce)

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu, mléko použijte vlažné. Mouku smíchejte se špetkou soli, přidejte změklé máslo a cukr.
  2. Vlijte vlažné mléko a vsypejte do mléka sušené droždí. Počkejte 5 minut. Přidejte ostatní ingredience kromě povidel a v robotu vypracujte těsto.
  3. Robot nechejte těsto zpracovávat minimálně 15 minut. Po vypracování nebude lepit.
  4. Dejte pod utěrku kynout na 1 hodinu. Poté vyválejte placku a hrnečkem vykrajujte kolečka.
  5. Do středu dejte lžičku hruškových povidel a pečlivě zabalte. Vkládejte do pekáče vyloženého pečícím papírem.
  6. Nechejte 30 minut kynout pod poklicí. Pečte na 180 °C asi 30 až 40 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 138.69 kcal | Protein: 2.99 g | Sacharidy: 23.24 g | z toho cukr: 8.24 g | Tuk: 3.38 g | z toho nas. MK: 1.98 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3738-ceske-buchty-s-jogurtem-a-hruskovymi-povidly