České buchty s povidly

Dnes už s nimi nechodí Honza do světa, ale dáváme si je s chutí ke kávě nebo čaji. S povidly jsou klasikou, ale výborně chutnají i s marmeládou nebo tvarohovou náplní.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve připravíme kvásek. Smícháme vlažné mléko, rozdrobené droždí, lžíci mouky a cukru. Necháme trochu vykynout.
2.
Hladkou mouku prosejeme do misky. Přidáme vejce a změklé máslo. Vlijeme kvásek. A mísíme.
3.
Těsto nebude lepit. V robotu jej nechejte klidně 15 minut. Dejte na teplé místo vykynout. (Nejlepší místo je adaptér od notebooku, ten hřeje akorát).
4.
Po vykynutí těsto rozválejte a rozdělte na větší čtverečky, cca 8 x 8 cm. Do každého čtverečku dejte lžičku povidel a dobře zabalte.
5.
Pekáč s víkem vymažte máslem a buchty do něj naskládejte. Dělejte trochu rozestupy. Nechte v pokojové teplotě ještě 15 minut.
6.
Vložte do rozehřáté trouby a pečte na 180 stupňů do zezlátnutí. Hotové potřete nahoře trochou rumu.
7.
Před podáváním pocukrujte.

Od: Iva V, 17.6.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 7 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
346.66 kcal
Protein
7.37 g
Sacharidy
z toho cukr
46.47 g
8.86 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.75 g
8.19 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama