Dnes už s nimi nechodí Honza do světa, ale dáváme si je s chutí ke kávě nebo čaji. S povidly jsou klasikou, ale výborně chutnají i s marmeládou nebo tvarohovou náplní.
Ingredience (10 x porce)
Postup přípravy
Nejprve připravíme kvásek. Smícháme vlažné mléko, rozdrobené droždí, lžíci mouky a cukru. Necháme trochu vykynout.
Hladkou mouku prosejeme do misky. Přidáme vejce a změklé máslo. Vlijeme kvásek. A mísíme.
Těsto nebude lepit. V robotu jej nechejte klidně 15 minut. Dejte na teplé místo vykynout. (Nejlepší místo je adaptér od notebooku, ten hřeje akorát).
Po vykynutí těsto rozválejte a rozdělte na větší čtverečky, cca 8 x 8 cm. Do každého čtverečku dejte lžičku povidel a dobře zabalte.
Pekáč s víkem vymažte máslem a buchty do něj naskládejte. Dělejte trochu rozestupy. Nechte v pokojové teplotě ještě 15 minut.
Vložte do rozehřáté trouby a pečte na 180 stupňů do zezlátnutí. Hotové potřete nahoře trochou rumu.
Před podáváním pocukrujte.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 346.66 kcal |
Protein: 7.37 g |
Sacharidy: 46.47 g |
z toho cukr: 8.86 g |
Tuk: 13.75 g |
z toho nas. MK: 8.19 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1703-ceske-buchty-s-povidly