České buchty s povidly

Dnes už s nimi nechodí Honza do světa, ale dáváme si je s chutí ke kávě nebo čaji. S povidly jsou klasikou, ale výborně chutnají i s marmeládou nebo tvarohovou náplní.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve připravíme kvásek. Smícháme vlažné mléko, rozdrobené droždí, lžíci mouky a cukru. Necháme trochu vykynout.
  2. Hladkou mouku prosejeme do misky. Přidáme vejce a změklé máslo. Vlijeme kvásek. A mísíme.
  3. Těsto nebude lepit. V robotu jej nechejte klidně 15 minut. Dejte na teplé místo vykynout. (Nejlepší místo je adaptér od notebooku, ten hřeje akorát).
  4. Po vykynutí těsto rozválejte a rozdělte na větší čtverečky, cca 8 x 8 cm. Do každého čtverečku dejte lžičku povidel a dobře zabalte.
  5. Pekáč s víkem vymažte máslem a buchty do něj naskládejte. Dělejte trochu rozestupy. Nechte v pokojové teplotě ještě 15 minut.
  6. Vložte do rozehřáté trouby a pečte na 180 stupňů do zezlátnutí. Hotové potřete nahoře trochou rumu.
  7. Před podáváním pocukrujte.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 346.66 kcal | Protein: 7.37 g | Sacharidy: 46.47 g | z toho cukr: 8.86 g | Tuk: 13.75 g | z toho nas. MK: 8.19 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1703-ceske-buchty-s-povidly