České buchty z pšeničné a žitné mouky
Česká klasika v podobě kynutých honzovek s použitím žitné mouky do směsi. Varianta upečená jen z žitné mouky se nám příliš neosvědčila, tato směs je příjemným kompromisem. Krásně kyne a buchty se dobře tvarují.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Nejprve připravíme kvásek. Prošleháme metličkou (ale ručně) vlažné mléko, cukr, mouku a droždí. Necháme 15 minut kynout.
                2.
                    V robotu necháme hnětací metličkou promíchávat obě mouky se solí.
                3.
                    Po nakynutí kvásku přidáme kvásek k mouce společně s vejcem, změklým máslem a cukrem.
                4.
                    Necháme 15 minut propracovat těsto. Těsto se spojí do kuličky a nebude lepit.
                5.
                    Dáme na teplé místo (do peřin), přikryjeme utěrkou. Jednou během kynutí promísíme a necháme znovu kynout.
                6.
                    Na vále rozválíme placku, skleničkou vykrajujeme kolečka a plníme povidly. Vkládáme na plech vymazaný máslem, děláme rozestupy. Přikryjeme a necháme 20 minut kynout na plechu.
                7.
                    Pečeme na 180 °C pod poklicí asi 35 až 45 minut. Cukrujeme až těsně před podáváním.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
| Množství | 1 × porce | 
| Energetická hodnota | 402.32 kcal | 
| Protein | 6.95 g | 
| Sacharidy z toho cukr | 63.28 g 22.04 g | 
| Tuk z toho nas. mastné kyseliny | 12.69 g 7.43 g | 
Reklama
    
  Reklama
    
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Od:
                Od:  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

