Vláčné Honzovy buchty s hruškovými povidly

Dlouho jsem hledala správný recept na pohádkové české buchty a dlouho zkoušela nejrůznější poměr surovin. Zůstali jsme u tohoto receptu, ale i tady platí, že sebelepší těsto je třeba nechat dlouze nakynout, a to před tvarováním i po naplnění, před pečením. Důležitá je i doba pečení, aby buchty nebyly suché.

Reklama

Ingredience

Kvásek

Těsto

Náplň

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si připravíme kvásek. Vlažné mléko prošleháme metličkou s ostatními ingrediencemi. Tím se ke kvasnicím dostane více vzduchu. Necháme kvásek vzejít na teplém místě.
2.
Poté dáme do robotu mouku, změklé máslo, špetku soli, cukr a vajíčka. Přilijeme kvásek a začneme propracovávat těsto. Necháme dlouze zpracovávat, například 20 minut. Těsto nebude lepit.
3.
Vypracované těsto přikryjeme utěrkou a necháme minimálně hodinu kynout.
4.
Na pomoučeném vále rozválíme těsto a vykrájíme si miskou kolečka. Do středu dáme hrušková povidla a důkladně zabalíme.
5.
Velký pekáč vymažeme máslem a skládáme buchty. Přiklopíme poklicí a necháme znovu kynout asi 20 minut.
6.
Pečeme na 180 °C asi 35 až 45 minut.
7.
Cukrujeme až těsně před podáváním, jinak těsto rychleji tvrdne.

Od: Iva V, 27.2.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
40 min vaření
3 hod celkem
Množství: 25 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 4 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
167.65 kcal
Protein
3.69 g
Sacharidy
z toho cukr
25.61 g
8.69 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
5.21 g
3.03 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama