Dlouho jsem hledala správný recept na pohádkové české buchty a dlouho zkoušela nejrůznější poměr surovin. Zůstali jsme u tohoto receptu, ale i tady platí, že sebelepší těsto je třeba nechat dlouze nakynout, a to před tvarováním i po naplnění, před pečením. Důležitá je i doba pečení, aby buchty nebyly suché.
Ingredience (25 x porce)
Kvásek
Těsto
Náplň
Postup přípravy
Nejprve si připravíme kvásek. Vlažné mléko prošleháme metličkou s ostatními ingrediencemi. Tím se ke kvasnicím dostane více vzduchu. Necháme kvásek vzejít na teplém místě.
Poté dáme do robotu mouku, změklé máslo, špetku soli, cukr a vajíčka. Přilijeme kvásek a začneme propracovávat těsto. Necháme dlouze zpracovávat, například 20 minut. Těsto nebude lepit.
Vypracované těsto přikryjeme utěrkou a necháme minimálně hodinu kynout.
Na pomoučeném vále rozválíme těsto a vykrájíme si miskou kolečka. Do středu dáme hrušková povidla a důkladně zabalíme.
Velký pekáč vymažeme máslem a skládáme buchty. Přiklopíme poklicí a necháme znovu kynout asi 20 minut.
Pečeme na 180 °C asi 35 až 45 minut.
Cukrujeme až těsně před podáváním, jinak těsto rychleji tvrdne.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 167.65 kcal |
Protein: 3.69 g |
Sacharidy: 25.61 g |
z toho cukr: 8.69 g |
Tuk: 5.21 g |
z toho nas. MK: 3.03 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3003-vlacne-honzovy-buchty-s-hruskovymi-povidly