Vláčné Honzovy buchty s hruškovými povidly

Dlouho jsem hledala správný recept na pohádkové české buchty a dlouho zkoušela nejrůznější poměr surovin. Zůstali jsme u tohoto receptu, ale i tady platí, že sebelepší těsto je třeba nechat dlouze nakynout, a to před tvarováním i po naplnění, před pečením. Důležitá je i doba pečení, aby buchty nebyly suché.

Ingredience (25 x porce)

Kvásek

Těsto

Náplň

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme kvásek. Vlažné mléko prošleháme metličkou s ostatními ingrediencemi. Tím se ke kvasnicím dostane více vzduchu. Necháme kvásek vzejít na teplém místě.
  2. Poté dáme do robotu mouku, změklé máslo, špetku soli, cukr a vajíčka. Přilijeme kvásek a začneme propracovávat těsto. Necháme dlouze zpracovávat, například 20 minut. Těsto nebude lepit.
  3. Vypracované těsto přikryjeme utěrkou a necháme minimálně hodinu kynout.
  4. Na pomoučeném vále rozválíme těsto a vykrájíme si miskou kolečka. Do středu dáme hrušková povidla a důkladně zabalíme.
  5. Velký pekáč vymažeme máslem a skládáme buchty. Přiklopíme poklicí a necháme znovu kynout asi 20 minut.
  6. Pečeme na 180 °C asi 35 až 45 minut.
  7. Cukrujeme až těsně před podáváním, jinak těsto rychleji tvrdne.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 167.65 kcal | Protein: 3.69 g | Sacharidy: 25.61 g | z toho cukr: 8.69 g | Tuk: 5.21 g | z toho nas. MK: 3.03 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3003-vlacne-honzovy-buchty-s-hruskovymi-povidly