Honzovy tvarohové buchty

Kdo by neznal klasické Honzovy buchty. Všichni jsme je alespoň jednou ochutnali. Třeba ve školní jídelně. Avšak nejlepší byly vždycky od babičky. Dnes je můžeme vyzkoušet i my. Jejich příprava není složitá, jak se může na první pohled zdát. Máte rádi tvarohový?

Reklama

Ingredience

Tvarohová náplň

Množství na
  porce (ks)

Postup přípravy

1.
Rozdrobené droždí zalijeme 100 ml ohřátého mléka, přidáme lžíci cukru, promícháme a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme hladkou mouku se špetkou soli, přidáme cukr, žloutky a vzešlé droždí. Přidáváme zbytek mléka a vypracováváme hladké těsto. Těsto posypeme hladkou moukou a necháme alespoň jednu hodinu kynout. Mělo by zdvojnásobit svůj objem.
2.
Jakmile těsto vykyne, rozválejme jej na tenký, asi cm vysoký plát a nakrájejme na čtverečky cca 5 × 5 cm. Doplníme o tvarohovou náplň a vytvarujeme buchty.
3.
Tvarohová náplň: Smícháme tvaroh s vanilkovým cukrem a žloutkem. Dle chuti doslazujeme, můžeme přidat rozinky.
4.
Předehřejme troubu na cca 160° C. Připravené buchty nechme na pekáči ještě chvíli kynout a pak jej vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova, cca 30 minut dle teploty a trouby. Vychladlé buchty pocukrujeme moučkovým cukrem a nezbývá než popřát dobrou chuť.

Od: Evánek, 15.3.2021

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
30 min vaření
2 hod 15 min celkem
Množství: 25 × porce (ks)
Autor: Evánek
Cena ingrediencí: 1 × porce (ks) = 3 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, dezert, česká, vegetariánské
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce (ks)
Energetická hodnota
160.12 kcal
Protein
4.18 g
Sacharidy
z toho cukr
23.62 g
8.82 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
5.08 g
1.09 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama