Honzovy tvarohové buchty

Kdo by neznal klasické Honzovy buchty. Všichni jsme je alespoň jednou ochutnali. Třeba ve školní jídelně. Avšak nejlepší byly vždycky od babičky. Dnes je můžeme vyzkoušet i my. Jejich příprava není složitá, jak se může na první pohled zdát. Máte rádi tvarohový?

Ingredience (25 x porce (ks))

Tvarohová náplň

Postup přípravy

  1. Rozdrobené droždí zalijeme 100 ml ohřátého mléka, přidáme lžíci cukru, promícháme a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme hladkou mouku se špetkou soli, přidáme cukr, žloutky a vzešlé droždí. Přidáváme zbytek mléka a vypracováváme hladké těsto. Těsto posypeme hladkou moukou a necháme alespoň jednu hodinu kynout. Mělo by zdvojnásobit svůj objem.
  2. Jakmile těsto vykyne, rozválejme jej na tenký, asi cm vysoký plát a nakrájejme na čtverečky cca 5 × 5 cm. Doplníme o tvarohovou náplň a vytvarujeme buchty.
  3. Tvarohová náplň: Smícháme tvaroh s vanilkovým cukrem a žloutkem. Dle chuti doslazujeme, můžeme přidat rozinky.
  4. Předehřejme troubu na cca 160° C. Připravené buchty nechme na pekáči ještě chvíli kynout a pak jej vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova, cca 30 minut dle teploty a trouby. Vychladlé buchty pocukrujeme moučkovým cukrem a nezbývá než popřát dobrou chuť.

Nutriční hodnoty (1 x porce (ks))

Energ. hodnota: 160.12 kcal | Protein: 4.18 g | Sacharidy: 23.62 g | z toho cukr: 8.82 g | Tuk: 5.08 g | z toho nas. MK: 1.09 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3027-honzovy-tvarohove-buchty