Kdo by neznal klasické Honzovy buchty. Všichni jsme je alespoň jednou ochutnali. Třeba ve školní jídelně. Avšak nejlepší byly vždycky od babičky. Dnes je můžeme vyzkoušet i my. Jejich příprava není složitá, jak se může na první pohled zdát. Máte rádi tvarohový?
Ingredience (25 x porce (ks))
Tvarohová náplň
Postup přípravy
Rozdrobené droždí zalijeme 100 ml ohřátého mléka, přidáme lžíci cukru, promícháme a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme hladkou mouku se špetkou soli, přidáme cukr, žloutky a vzešlé droždí. Přidáváme zbytek mléka a vypracováváme hladké těsto. Těsto posypeme hladkou moukou a necháme alespoň jednu hodinu kynout. Mělo by zdvojnásobit svůj objem.
Jakmile těsto vykyne, rozválejme jej na tenký, asi cm vysoký plát a nakrájejme na čtverečky cca 5 × 5 cm. Doplníme o tvarohovou náplň a vytvarujeme buchty.
Tvarohová náplň: Smícháme tvaroh s vanilkovým cukrem a žloutkem. Dle chuti doslazujeme, můžeme přidat rozinky.
Předehřejme troubu na cca 160° C. Připravené buchty nechme na pekáči ještě chvíli kynout a pak jej vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova, cca 30 minut dle teploty a trouby. Vychladlé buchty pocukrujeme moučkovým cukrem a nezbývá než popřát dobrou chuť.
Nutriční hodnoty (1 x porce (ks))
Energ. hodnota: 160.12 kcal |
Protein: 4.18 g |
Sacharidy: 23.62 g |
z toho cukr: 8.82 g |
Tuk: 5.08 g |
z toho nas. MK: 1.09 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3027-honzovy-tvarohove-buchty