Frgál s povidly

Tenké těsto a na něm voňavá náplň. Frgál patří k Moravě, stejně jako škvarky a slivovice. Vyzkoušejte si ho upéct doma, je to snadnější, než myslíte.

Reklama

Ingredience

Těsto

Na potření okrajů po upečení

Náplň

Drobenka

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Rozdrobíme droždí a smícháme s vlažným mlékem. Pro lepší kynutí přidáme lžíci cukru a lžíci mouky. Kvásek necháme vykynout.
2.
Mouku dáme do robotu a necháme chvíli promíchávat. Poté přidáme kvásek, cukr, vajíčko, žloutek a změklé máslo.
3.
Provoníme rumem a nastrouhanou citrónovou kůrou.
4.
Dobře propracujeme, robot mi běží většinou 15 – 20 minut. Těsto nebude lepit, mouka je přesně.
5.
Dáme jej na 1 hodinu vykynout na teplé místo.
6.
Mezitím připravíme náplň a drobenku.
7.
Drobenku smícháme mouku, cukr a změklé máslo a rukou propracujeme.
8.
Povidla smícháme s cukrem a rumem.
9.
Z těsta si připravíme menší kuličky. Abych měla přesný tvar, nejprve si obkreslím koláčovou formu na pečící papír. Vystřihám 5 koleček.
10.
Těsto rozválím na tenkou vrstvu, asi 1 mm silnou. Přiložím na něj koláčovou formu a nožem vykrojím kolečko.
11.
Vezmu kolečko pečícího papíru, přiložím na těsto a lehce na těsto přitlačím. Otočím (papír dole, těsto nahoře a přesný tvar) a dávám do koláčové formy nebo na plechy.
12.
Natírám náplní a posypávám drobenkou. Peču najednou na horkovzduch, asi 20 minut na 180 stupňů.
13.
Hotové necháme vychladnout a okraje potřeme rumem.

Od: Iva V, 10.8.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 2 hod celkem
Množství: 40 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
215.33 kcal
Protein
2.98 g
Sacharidy
z toho cukr
33.87 g
19.02 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.62 g
4.57 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama