Germknödel plněný povidly s vanilkovou omáčkou sypaný mákem

-
- Přidat foto
-
Reklama
Germknödel je tradiční rakouský kynutý knedlík plněný povidly, podávaný s vanilkovou omáčkou a sypaný mákem. Je ideální pro podzimní a zimní dny.
Reklama
Ingredience
Na těsto
Na náplň
Na posypání
Na vanilkovou omáčku
Postup přípravy
1.
V míse smícháme mouku, cukr a špetku soli. Přidáme rozdrobené droždí a vlažné mléko. Necháme 10 minut odpočívat, aby droždí začalo pracovat.
2.
Přidáme vejce, rozpuštěné máslo a rum (pokud používáme). Důkladně promícháme nebo hněteme, dokud nevznikne hladké těsto.
3.
Těsto necháme na teplém místě kynout přibližně 1 hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
4.
Na pomoučeném vále vyválíme těsto na tloušťku cca 2 cm. Z těsta vykrajujeme kolečka o průměru přibližně 10 cm.
5.
Do každého kolečka vložíme lžičku povidel, těsto uzavřeme a vytvarujeme kulaté knedlíky.
6.
Knedlíky necháme na plechu pod utěrkou ještě 15 minut kynout.
7.
Vaříme ve vroucí osolené vodě 10–15 minut.
8.
Na pánvi si opražíme mletý mák s cukrem.
9.
Pro vanilkovou omáčku smícháme mléko s cukrem a vyškrábaným vanilkovým luskem (nebo vanilkovým extraktem). Zahříváme do jemného varu. Žloutky s kukuřičným škrobem rozmícháme a vmícháme do mléka, dokud omáčka nezhoustne.
10.
Germknödel podáváme teplý s vanilkovou omáčkou a posypaný mákem. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
1 hod 30 min příprava 30 min vaření 2 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 47 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
1,083.20 kcal |
Protein |
27.56 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
144.78 g
49.16 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
39.09 g
17.03 g
|
Reklama
Reklama