Žemlovka

Česká klasika oblíbená u dětí i dospělých. Je to dobrota a zároveň výborný způsob, jak zpracovat starší pečivo.

Reklama

Ingredience

Na vymazání

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Větší pekáč vymažeme máslem. Pečivo nakrájíme na menší kusy. Můžeme zpracovat rohlíky, veku, bagetu, vánočku, mazanec, okraje koláčů atd.
2.
Mléko smícháme s cukry, rumovým aroma a jednou lžičkou skořice. Pečivo namočíme, chvíli necháme namočené a skládáme na dno pekáče. Tak naskládáme první polovinu pečiva.
3.
Na pečivo naskládáme plátky jablek, ty jsme okrájeli ze slupky a zbavili jadřinců. Posypeme nahrubo nakrájenými ořechy a rozinkami. Zasypeme skořicí.
4.
Poskládáme druhou polovinu namočeného pečiva. Nahoru nalijeme rozpuštěné máslo.
5.
Zbylé mléko smícháme se zakysanou smetanou a žloutky. Provoníme citrónovou kůrou. Nalejeme na pečivo a dáme zapéct do trouby na 180 stupňů na 30 minut.
6.
Ke konci pečení si ušleháme z bílků sníh s trochou soli. Upečenou žemlovku vytáhneme z trouby, natřeme sněhem a dáme znovu zapéct na 5 až 10 minut. Pocukrujeme a můžeme podávat.

Od: Iva V, 9.12.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
5.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
40 min vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 19 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
742.21 kcal
Protein
17.19 g
Sacharidy
z toho cukr
95.74 g
58.51 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
31.96 g
14.64 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama