Jablečný štrůdl s pudinkem
Jablečný štrůdl s pudinkem je klasický dezert plný šťavnatých jablek a lahodného vanilkového pudinku, zabalený v křupavém těstě. Skvělá volba pro milovníky tradičních sladkostí s jemným krémovým nádechem.
Reklama
Postup přípravy
1.
Předehřejeme troubu na 180 °C.
2.
Jablka smícháme s cukrem, skořicí a rozinkami.
3.
Připravíme pudink podle návodu na obalu, ale použijeme méně mléka, aby byl hustší. Necháme mírně vychladnout.
4.
Těsto rozválíme na pomoučeném vále do obdélníku.
5.
Na těsto rozetřeme připravený pudink a na něj rovnoměrně rozložíme jablka s kořením.
6.
Těsto opatrně zarolujeme a konce dobře přitiskneme.
7.
Štrůdl položíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem.
8.
Pečeme 35–40 minut dozlatova.
9.
Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
584.21 kcal |
Protein |
7.76 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
61.97 g
23.37 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
33.06 g
4.86 g
|
Reklama
Reklama