Jablečný štrůdl s pudinkem

Jablečný štrůdl s pudinkem je klasický dezert plný šťavnatých jablek a lahodného vanilkového pudinku, zabalený v křupavém těstě. Skvělá volba pro milovníky tradičních sladkostí s jemným krémovým nádechem.

Reklama

Ingredience

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Předehřejeme troubu na 180 °C.
2.
Jablka smícháme s cukrem, skořicí a rozinkami.
3.
Připravíme pudink podle návodu na obalu, ale použijeme méně mléka, aby byl hustší. Necháme mírně vychladnout.
4.
Těsto rozválíme na pomoučeném vále do obdélníku.
5.
Na těsto rozetřeme připravený pudink a na něj rovnoměrně rozložíme jablka s kořením.
6.
Těsto opatrně zarolujeme a konce dobře přitiskneme.
7.
Štrůdl položíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem.
8.
Pečeme 35–40 minut dozlatova.
9.
Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 20.7.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
584.21 kcal
Protein
7.76 g
Sacharidy
z toho cukr
61.97 g
23.37 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
33.06 g
4.86 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama