Jablečný štrůdl z tvarohového těsta

Tento štrůdl je oblíbený díky tvarohovému těstu, které je lehké a křehké, a jablečné náplni, kterou můžete obohatit o skořici, rozinky a ořechy. Ideální pro podzimní dny, kdy jsou jablka nejchutnější.

Reklama

Ingredience

Na náplň

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Smícháme tvaroh, máslo a mouku s cukrem. Vypracujeme hladké těsto.
2.
Těsto rozdělíme na dvě poloviny a necháme chvíli odpočinout v lednici.
3.
Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
4.
Smícháme jablka s vanilkovým cukrem, skořicovým cukrem, rozinkami a nasekanými ořechy.
5.
Na lehce pomoučněném vále vyválíme první polovinu těsta na obdélník.
6.
Na těsto rovnoměrně rozložíme připravenou náplň z jablek a následně opatrně zarolujeme. Stejný postup opakujeme s druhou polovinou těsta.
7.
Přeneseme štrůdly na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme je rozšlehaným vejcem, aby byly po upečení krásně zlatavé.
8.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–40 minut, dokud těsto nebude zlatavé a křupavé.
9.
Necháme štrůdl mírně vychladnout, pocukrujeme jej a nakrájíme na plátky. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 23.10.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
40 min vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 21 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
656.85 kcal
Protein
9.10 g
Sacharidy
z toho cukr
83.17 g
53.34 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
31.18 g
18.39 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama