Jablečný štrůdl z tvarohového těsta
- Přidat foto
-
Reklama
Tento štrůdl je oblíbený díky tvarohovému těstu, které je lehké a křehké, a jablečné náplni, kterou můžete obohatit o skořici, rozinky a ořechy. Ideální pro podzimní dny, kdy jsou jablka nejchutnější.
Reklama
Ingredience
Na náplň
Postup přípravy
1.
Smícháme tvaroh, máslo a mouku s cukrem. Vypracujeme hladké těsto.
2.
Těsto rozdělíme na dvě poloviny a necháme chvíli odpočinout v lednici.
3.
Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
4.
Smícháme jablka s vanilkovým cukrem, skořicovým cukrem, rozinkami a nasekanými ořechy.
5.
Na lehce pomoučněném vále vyválíme první polovinu těsta na obdélník.
6.
Na těsto rovnoměrně rozložíme připravenou náplň z jablek a následně opatrně zarolujeme. Stejný postup opakujeme s druhou polovinou těsta.
7.
Přeneseme štrůdly na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme je rozšlehaným vejcem, aby byly po upečení krásně zlatavé.
8.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–40 minut, dokud těsto nebude zlatavé a křupavé.
9.
Necháme štrůdl mírně vychladnout, pocukrujeme jej a nakrájíme na plátky. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 40 min vaření 1 hod 10 min celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 21 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
656.85 kcal |
Protein |
9.10 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
83.17 g
53.34 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
31.18 g
18.39 g
|
Reklama
Reklama