Pivní štrůdl

Vyzkoušejte netradiční těsto z piva. Z mála ingrediencí vykouzlíte výborný dezert.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Rozinky propereme a namočíme. Jablka omyjeme, vykrájíme na nastrouháme nahrubo. Přebytečnou šťávu vymačkáme.
2.
Z mouky, tuku a piva vytvoříme těsto. Pokud se hodně lepí, nechejte v lednici chvíli odpočinout.
3.
Pracovní plochu posypeme trochou mouky, těsto rozdělíme na tři díly a vyválíme. Poklademe jablky, posypeme scezenými rozinkami, sekanými ořechy, skořicí a cukrem. Těsto můžeme srolovat nebo jen přehnout okraje přes sebe.
4.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C cca 40 minut.
5.
Tip: Aby se těsto nepromáčelo, můžete pod jablka nasypat trochu strouhanky.

Od: Sarrien, 22.3.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 1 hod
Počet porcí: 12 porcí
Autor: Sarrien
Cena ingrediencí: 13 Kč za porci
Kategorie: dezert, vegetariánské

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
426.05 kcal
Protein
6.37 g
Sacharidy
z toho cukr
56.56 g
26.46 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
19.37 g
7.21 g

Detailní rozpis podle ingrediencí