Pivní štrůdl

  • Přidat foto

Vyzkoušejte netradiční těsto z piva. Z mála ingrediencí vykouzlíte výborný dezert.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Rozinky propereme a namočíme. Jablka omyjeme, vykrájíme na nastrouháme nahrubo. Přebytečnou šťávu vymačkáme.
2.
Z mouky, tuku a piva vytvoříme těsto. Pokud se hodně lepí, nechejte v lednici chvíli odpočinout.
3.
Pracovní plochu posypeme trochou mouky, těsto rozdělíme na tři díly a vyválíme. Poklademe jablky, posypeme scezenými rozinkami, sekanými ořechy, skořicí a cukrem. Těsto můžeme srolovat nebo jen přehnout okraje přes sebe.
4.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C cca 40 minut.
5.
Tip: Aby se těsto nepromáčelo, můžete pod jablka nasypat trochu strouhanky.

Od: Sarrien, 22.3.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Sarrien
Cena ingrediencí: 1 × porce = 12 Kč
Kategorie: dezert, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
398.55 kcal
Protein
5.71 g
Sacharidy
z toho cukr
55.98 g
25.96 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
16.87 g
6.92 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.