Pivní štrůdl

Vyzkoušejte netradiční těsto z piva. Z mála ingrediencí vykouzlíte výborný dezert.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Rozinky propereme a namočíme. Jablka omyjeme, vykrájíme na nastrouháme nahrubo. Přebytečnou šťávu vymačkáme.
2.
Z mouky, tuku a piva vytvoříme těsto. Pokud se hodně lepí, nechejte v lednici chvíli odpočinout.
3.
Pracovní plochu posypeme trochou mouky, těsto rozdělíme na tři díly a vyválíme. Poklademe jablky, posypeme scezenými rozinkami, sekanými ořechy, skořicí a cukrem. Těsto můžeme srolovat nebo jen přehnout okraje přes sebe.
4.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C cca 40 minut.
5.
Tip: Aby se těsto nepromáčelo, můžete pod jablka nasypat trochu strouhanky.

Od: Sarrien, 22.3.2019

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Sarrien
Cena ingrediencí: 1 × porce = 13 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: dezert, vegetariánské, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
399.89 kcal
Protein
4.82 g
Sacharidy
z toho cukr
54.72 g
26.72 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
16.06 g
6.49 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama