Vyzkoušejte netradiční těsto z piva. Z mála ingrediencí vykouzlíte výborný dezert.
Ingredience (12 x porce)
Postup přípravy
Rozinky propereme a namočíme. Jablka omyjeme, vykrájíme na nastrouháme nahrubo. Přebytečnou šťávu vymačkáme.
Z mouky, tuku a piva vytvoříme těsto. Pokud se hodně lepí, nechejte v lednici chvíli odpočinout.
Pracovní plochu posypeme trochou mouky, těsto rozdělíme na tři díly a vyválíme. Poklademe jablky, posypeme scezenými rozinkami, sekanými ořechy, skořicí a cukrem. Těsto můžeme srolovat nebo jen přehnout okraje přes sebe.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C cca 40 minut.
Tip: Aby se těsto nepromáčelo, můžete pod jablka nasypat trochu strouhanky.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 399.89 kcal |
Protein: 4.82 g |
Sacharidy: 54.72 g |
z toho cukr: 26.72 g |
Tuk: 16.06 g |
z toho nas. MK: 6.49 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1564-pivni-strudl