Pivní štrůdl

Vyzkoušejte netradiční těsto z piva. Z mála ingrediencí vykouzlíte výborný dezert.

Ingredience (12 x porce)

Postup přípravy

  1. Rozinky propereme a namočíme. Jablka omyjeme, vykrájíme na nastrouháme nahrubo. Přebytečnou šťávu vymačkáme.
  2. Z mouky, tuku a piva vytvoříme těsto. Pokud se hodně lepí, nechejte v lednici chvíli odpočinout.
  3. Pracovní plochu posypeme trochou mouky, těsto rozdělíme na tři díly a vyválíme. Poklademe jablky, posypeme scezenými rozinkami, sekanými ořechy, skořicí a cukrem. Těsto můžeme srolovat nebo jen přehnout okraje přes sebe.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C cca 40 minut.
  5. Tip: Aby se těsto nepromáčelo, můžete pod jablka nasypat trochu strouhanky.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 399.89 kcal | Protein: 4.82 g | Sacharidy: 54.72 g | z toho cukr: 26.72 g | Tuk: 16.06 g | z toho nas. MK: 6.49 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1564-pivni-strudl