Jablečný štrůdl z domácího listového těsta

  • Přidat foto

Štrůdl je pro mě jeden z nejoblíbenějších moučníků. Klidně sním nohavici sama

Ingredience

1. těsto

2. těsto

náplň

na potření štrůdlu

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Z uvedených surovin si zvlášť zpracujeme první těsto a poté druhé těsto.
2.
První těsto si trošku rozprostřeme a zabalíme do něj druhé (tukové) těsto.
3.
Necháme chvíli odpočinout.
4.
Poté těsto rozvalujeme a překládáme jako dopisní papír. Když ho máme dostatečně zpracované, rozdělíme ho na dva díly.
5.
Vyválíme a naplníme strouhanými jablky, oříšky, rozinkami, cukrem a skořicí.
6.
Těsto zavineme, okraje pevně přimáčkneme a oba štrůdlíky potřeme rozšlehaným vejcem.
7.
Pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova. Sypeme moučkovým cukrem.

Od: Šárka75, 3.3.2020

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod celkem
Množství: 14 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: dezert, ovoce, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
210.16 kcal
Protein
3.47 g
Sacharidy
z toho cukr
26.27 g
8.83 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.11 g
5.45 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.