Jablečný štrůdl z domácího listového těsta
Štrůdl je pro mě jeden z nejoblíbenějších moučníků. Klidně sním nohavici sama :)
Ingredience (14 x porce)
1. těsto
-
-
-
-
2. těsto
-
-
náplň
-
-
-
-
-
na potření štrůdlu
Postup přípravy
- Z uvedených surovin si zvlášť zpracujeme první těsto a poté druhé těsto.
- První těsto si trošku rozprostřeme a zabalíme do něj druhé (tukové) těsto.
- Necháme chvíli odpočinout.
- Poté těsto rozvalujeme a překládáme jako dopisní papír. Když ho máme dostatečně zpracované, rozdělíme ho na dva díly.
- Vyválíme a naplníme strouhanými jablky, oříšky, rozinkami, cukrem a skořicí.
- Těsto zavineme, okraje pevně přimáčkneme a oba štrůdlíky potřeme rozšlehaným vejcem.
- Pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova. Sypeme moučkovým cukrem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 201.41 kcal |
Protein: 3.14 g |
Sacharidy: 24.57 g |
z toho cukr: 7.91 g |
Tuk: 9.61 g |
z toho nas. MK: 5.76 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2468-jablecny-strudl-z-domaciho-listoveho-testa