Jablečný štrůdl z domácího listového těsta

Štrůdl je pro mě jeden z nejoblíbenějších moučníků. Klidně sním nohavici sama :)

Ingredience (14 x porce)

1. těsto

2. těsto

náplň

na potření štrůdlu

Postup přípravy

  1. Z uvedených surovin si zvlášť zpracujeme první těsto a poté druhé těsto.
  2. První těsto si trošku rozprostřeme a zabalíme do něj druhé (tukové) těsto.
  3. Necháme chvíli odpočinout.
  4. Poté těsto rozvalujeme a překládáme jako dopisní papír. Když ho máme dostatečně zpracované, rozdělíme ho na dva díly.
  5. Vyválíme a naplníme strouhanými jablky, oříšky, rozinkami, cukrem a skořicí.
  6. Těsto zavineme, okraje pevně přimáčkneme a oba štrůdlíky potřeme rozšlehaným vejcem.
  7. Pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova. Sypeme moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 201.41 kcal | Protein: 3.14 g | Sacharidy: 24.57 g | z toho cukr: 7.91 g | Tuk: 9.61 g | z toho nas. MK: 5.76 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2468-jablecny-strudl-z-domaciho-listoveho-testa