Jablečný štrůdl s pudinkem

Jablečný štrůdl s pudinkem je klasický dezert plný šťavnatých jablek a lahodného vanilkového pudinku, zabalený v křupavém těstě. Skvělá volba pro milovníky tradičních sladkostí s jemným krémovým nádechem.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Předehřejeme troubu na 180 °C.
  2. Jablka smícháme s cukrem, skořicí a rozinkami.
  3. Připravíme pudink podle návodu na obalu, ale použijeme méně mléka, aby byl hustší. Necháme mírně vychladnout.
  4. Těsto rozválíme na pomoučeném vále do obdélníku.
  5. Na těsto rozetřeme připravený pudink a na něj rovnoměrně rozložíme jablka s kořením.
  6. Těsto opatrně zarolujeme a konce dobře přitiskneme.
  7. Štrůdl položíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem.
  8. Pečeme 35–40 minut dozlatova.
  9. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 584.21 kcal | Protein: 7.76 g | Sacharidy: 61.97 g | z toho cukr: 23.37 g | Tuk: 33.06 g | z toho nas. MK: 4.86 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4582-jablecny-strudl-s-pudinkem