Jablečný štrůdl s pudinkem je klasický dezert plný šťavnatých jablek a lahodného vanilkového pudinku, zabalený v křupavém těstě. Skvělá volba pro milovníky tradičních sladkostí s jemným krémovým nádechem.
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Předehřejeme troubu na 180 °C.
Jablka smícháme s cukrem, skořicí a rozinkami.
Připravíme pudink podle návodu na obalu, ale použijeme méně mléka, aby byl hustší. Necháme mírně vychladnout.
Těsto rozválíme na pomoučeném vále do obdélníku.
Na těsto rozetřeme připravený pudink a na něj rovnoměrně rozložíme jablka s kořením.
Těsto opatrně zarolujeme a konce dobře přitiskneme.
Štrůdl položíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem.
Pečeme 35–40 minut dozlatova.
Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 584.21 kcal |
Protein: 7.76 g |
Sacharidy: 61.97 g |
z toho cukr: 23.37 g |
Tuk: 33.06 g |
z toho nas. MK: 4.86 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4582-jablecny-strudl-s-pudinkem