Kefírová žemlovka

Česká klasika a výborný způsob, jak zpracovat starší pečivo. Rohlíky a housky proměníte ve slaďounký dezert plný rozinek a ořechů. Kefír mu dodá příjemnou sladkokyselou příchuť.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Rohlíky nakrájíme na kolečka. Ve větší míse smícháme mléko, kefír, cukry, skořici, citronovou šťávu a rumové aroma. Dobře promícháme.
2.
Jablka oškrábeme ze slupky, zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky. Ořechy nasekáme nahrubo.
3.
Menší pekáč vymažeme máslem. Na dno dáme vrstvu rohlíků. Zalijeme směsí mléka (cca ½ směsi). Posypeme rozinkami a ořechy, poklademe jablky.
4.
Přidáme druhou vrstvu rohlíků. Do zbývající směsi mléka rozmícháme 2 vejce. Zalijeme druhou vrstvu rohlíků.
5.
Dáme péct pod poklici do trouby na 180 stupňů na 30 minut. Odklopíme víko a pečeme 5 minut.
6.
Ušleháme sníh z bílků a navrstvíme nahoru. Znovu zapečeme asi 15 minut.

Od: Iva V, 30.10.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
50 min vaření
1 hod celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 43 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, dezert, česká, ovoce, pečení, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,614.73 kcal
Protein
45.50 g
Sacharidy
z toho cukr
130.72 g
124.20 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
23.68 g
6.42 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.