Kynuté knedlíky s ostružinami a přelivem z kysané smetany

Sladké knedlíky, ať už kynuté nebo tvarohové, jsou oblíbeným moučníkem. Protože máme letos velkou úrodu ostružin, pustili jsme se do přípravy ostružinových knedlíků. Výsledek stál za to.

Reklama

Ingredience

Na těsto

Na knedlíky

Náplň do knedlíků

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do mísy dáme mouku a osolíme. V hrníčku zvlášť si připravíme kvásek a to tak, že do vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme droždí a necháme 5 minut odpočinout, až nám vzejde kvásek.
2.
Kvásek přilijeme k těstu a přidáme žloutky. Vypracujeme těsto a necháme v teple vykynout zhruba 60 minut.
3.
Po vykynutí vykrajujeme z těsta lžící knedlíky, které na pomoučněném vále rozválíme na placičky a plníme ostružinami. Po naplnění necháme ještě 30 minut kynout přikryté utěrkou.
4.
Knedlíky vkládáme do vroucí vody a vaříme zhruba 4 minuty z každé strany, dokud nám knedlíky nevyplavou. Poté cedníkem vybereme a ihned propícháme vidličkou, aby se nám nesrazily. Můžeme promastit máslem.
5.
V misce si smícháme kysanou smetanu, jogurt, ostružiny a cukr a při podávání knedlíky poléváme.

Od: Petuler, 30.7.2020

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod 30 min příprava
8 min vaření
1 hod 38 min celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 14 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: dezert, vegetariánské
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
304.87 kcal
Protein
8.52 g
Sacharidy
z toho cukr
44.80 g
8.69 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
9.23 g
4.52 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama