Jahodové knedlíky z tvarohového těsta

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta jsou jemným a chutným dezertem, který spojuje svěžest jahod s nadýchaným tvarohovým těstem. Tento recept je ideální na léto, kdy jsou jahody v sezóně, a díky jednoduché přípravě ho zvládne každý. Knedlíky se podávají s cukrem, máslem, nebo posypané skořicí, což ještě zvýrazní jejich sladkou ovocnou chuť.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V míse smícháme tvaroh, krupičku, hrubou mouku, vejce, cukry a špetku soli. Vypracujeme měkké, ale nelepivé těsto. Pokud je těsto příliš lepivé, přidáme trochu mouky.
2.
Těsto rozdělíme na stejně velké kousky. Každý kousek rozplácneme, doprostřed vložíme jahodu a zabalíme do kuličky, aby byla jahoda úplně zakrytá.
3.
Připravené knedlíky vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme přibližně 5–7 minut, dokud knedlíky nevyplavou na povrch.
4.
Hotové knedlíky vyjmeme, necháme okapat a servírujeme s rozpuštěným máslem, posypané moučkovým cukrem nebo tvarohem, případně se zakysanou smetanou dle chuti. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 6.11.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
10 min vaření
30 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 45 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
850.27 kcal
Protein
30.19 g
Sacharidy
z toho cukr
137.24 g
64.38 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
18.54 g
10.36 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama