Jahodové knedlíky z tvarohového těsta

Ovocné knedlíky z lehkého tvarohového těsta jsou výborným tipem na letní oběd.

Ingredience

Na těsto

Do těsta

Na hotové knedlíky

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Tvaroh utřeme s vejci, mlékem, špetkou soli a cukrem (malinká špetka), poté přidáme mouku a vypracujeme vláčné těsto. Rozdělíme si ho na válečky a necháme několik minut odpočinout.
2.
Z válečků odkrajujeme kousky těsta, do nichž balíme jahody. Pokud by se nám těsto lepilo, podsypeme si ho troškou mouky, ale ne příliš, aby nebyly hotové knedlíky tvrdé.
3.
Knedlíky vaříme v mírně osolené vodě přibližně 10 – 13 minut. Nesmíme knedlíky převařit, ztvrdly by.
4.
Hotové knedlíky sypeme moučkovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem. Kdo má rád, posype navíc strouhaným tvarohem.

Od: Šárka75, 20.7.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 30 Kč
Kategorie: hlavní chod, dezert, česká, ovoce, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
860.91 kcal
Protein
27.48 g
Sacharidy
z toho cukr
62.58 g
7.59 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
55.63 g
30.97 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.